3.1.08

Τα πιο παράξενα ξενοδοχεία του κόσμου

Μες στον πάγο

Το Ice Hotel βρίσκεται στη Σουηδία. Απλώνεται σε μια έκταση 6 χιλιάδων στρεμμάτων και αποτελεί το μεγαλύτερο παγωμένο ξενοδοχείο στον κόσμο. Ολες του οι εγκαταστάσεις, ακόμα και τα κρεβάτια, είναι φτιαγμένα από χιόνι και πάγο. Οι πελάτες, κοιμούνται μέσα σε θερμικό υπνόσακο, στο ειδικά σχεδιασμένο παγωμένο κρεβάτι, υπενδεδυμένο με δέρμα τάρανδου. Το πρωί, το προσωπικό του ξενοδοχείου σερβίρει ζεστό χυμό - για να ζεσταθούν τα κοκαλάκια - αφού η μέση θερμοκρασία μέσα στα δωμάτια είναι -8 βαθμοί Κελσίου. Οσο για το βραδάκι, όσοι δεν μπορούν να συνέλθουν από την παγωνιά, μπορούν να επισκεφτούν το μπαρ και να ζεσταθούν πίνοντας ένα ποτηράκι.

Κρουαζιέρα στην ...ξηρά

Το κινούμενο ξενοδοχείο «Exploranter» έχει βάση το Σάο Πάολο της Βραζιλίας και ξεναγεί τους πελάτες του στη Βραζιλία, τη Χιλή και την Αργεντινή. Ετσι, γλιτώνει όσους θέλουν να επισκεφτούν αυτά τα μέρη, από τον κόπο να κλείνουν διαφορετικά δωμάτια. Είναι πλήρως εξοπλισμένο με κουζίνα, μπάνια και 28 κρεβάτια.
Στην κορυφή του ...δέντρου
Η απέραντη Ινδία αποτελεί έναν τόπο, τον οποίο πολλοί θα ήθελαν να επισκεφτούν, λόγω της τεράστιας ποικιλίας σε πολιτισμούς. Αν κάποτε το όνειρο γίνει πραγματικότητα, 65 χιλιόμετρα από την Καλκούτα, στην Κεράλα, βρίσκονται τα «Green Magic Treehouses». Πρόκειται για δενδρόσπιτα, χτισμένα μέσα στην πλούσια βιοποικιλότητα τροπικού δάσους, πάνω σε ψηλά δέντρα. Τα σπιτάκια προσφέρουν όλες τις βασικές ανέσεις, κάποια ενώνονται με γέφυρες από σχοινιά, υπάρχουν ανεμόσκαλες, ενώ δε χρησιμοποιούν ηλεκτρισμό, αλλά άλλες πηγές ενέργειας. Το δίκλινο κυμαίνεται από 90 έως 180 ευρώ την ημέρα
Σε πλαστική κάψουλα...
Η ιδέα των «ξενοδοχείων» Capsule Inn έχει σκοπό να προσφέρει την εμπειρία του ύπνου μέσα σε πλαστικές κάψουλες και να εξυπηρετήσει ανθρώπους που για παράδειγμα χάσανε το τρένο, ή επισκέφθηκαν την πόλη για σύντομο χρονικό διάστημα και τα οικονομικά τους είναι περιορισμένα. Λειτουργούν σε κεντρικές πόλεις της Ιαπωνίας, και οι κάψουλες αυτές διαθέτουν τηλεόραση, ραδιόφωνο, ξυπνητήρι τα οποία μπορεί να χειρίζεται ο ένοικος... οριζοντιωμένος. Η τιμή του είναι γύρω στα 25 ευρώ τη βραδιά. Εκτός από τις κάψουλες, διαθέτει και αίθουσα που αποτελεί το σαλόνι.
Στα σωθικά του βράχου
Το κατάλυμα Gamirasu Cave Hotel είναι χτισμένο σε μια σπηλιά μέσα σε ηφαιστειογενή βράχο, ενώ παλιότερα ήταν βυζαντινό μοναστήρι. Λειτουργεί από το 1999 στο Oυγκρούπ στην Καππαδοκία της Τουρκίας και μέχρι πρόσφατα αποτελούσε καταφύγιο για Χριστιανούς καλόγερους. Μάλιστα, κάποια από τα δωμάτιά του χρησιμοποιούνταν ως κελιά. Η περιοχή είναι ιστορική, μιας που κατοικείται εδώ και πέντε χιλιάδες χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: