20.3.08

Virgin Galactic, ταξίδι στο διάστημα

Πάμε... στο Διάστημα

510 ευρώ. Τόσο θα κοστίζει κάθε δευτερόλεπτο μηδενικής βαρύτητας για τους πρώτους επιβάτες του SpaceShipTwo της Virgin Galactic, του πρώτου τουριστικού διαστημοπλοίου.

Ο εκκεντρικός Κροίσος Richart Branson και ο ιθύνων νους της κατασκευής του Burt Rutan παρουσίασαν προσφάτως τη ...μακέτα του, κάνοντας λόγω για βαθμό ολοκλήρωσης 70% και εκφράζοντας την αισιοδοξία τους ότι η πρώτη εκτόξευση θα γίνει εντός του 2009 ή του 2010 (ο πρώτος μάλιστα ανακοίνωσε ότι έχει κρατήσει τρεις από τις έξι θέσεις του σκάφους για τον εαυτό του και τους ηλικιωμένους γονείς του).

Η πραγματοποίηση του "ονείρου", φυσικά, προϋποθέτει ότι το σκάφος θα περάσει από εξονυχιστικούς ελέγχους ασφαλείας, ότι τραγικά απρόοπτα, όπως η έκρηξη καυσίμων του περασμένου Ιουλίου, που στοίχισε τη ζωή σε τρεις εργάτες, δεν θα επαναληφθούν και ότι θα βρεθούν ασφαλιστικές εταιρίες πρόθυμες να καλύψουν τους διαστημικούς ταξιδιώτες (το κόστος αναμένεται υπέρογκο). Λέγεται πάντως ότι 200 επίδοξοι επιβάτες από 30 χώρες έχουν ήδη δηλώσει πρόθυμοι να πληρώσουν το εισιτήριο των περίπου 140.000 ευρώ, που περιλαμβάνει εκτόξευση στα 100 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη, 270 δευτερόλεπτα αιώρησης σε μηδενικής βαρύτητας και ...επιστροφή στη γηινη πραγματικότητα .

Έρευνα του αμερικάνικου δικτύου ABC έδειξε ότι τέσσερις στους δέκα Αμερικάνους είναι πρόθυμοι για το ταξίδι και ότι το 4 % αυτών θα πλήρωνε έως και ένα εκατομμύριο δολάρια για το εισιτήριο, αλλά η μεγάλη πλειονότητα (και εδώ γελούν) είναι διατεθειμένη να ξοδέψει μόλις 2.000 δολάρια ή, και ακόμη καλύτερα, να πετάξει δωρεάν !

πηγή: περιοδικό passport

foto http://www.nasaspaceflight.com

Virgin Galactic reveals VSS Enterprise

3 σχόλια:

phlou...flis είπε...

Προτιμώ τη βόλτα με μια μηχανή, όπως και η Αλκηστις

kalynama είπε...

Ακριβο.. τσουχτερό θα έλεγα.. αλλά ίσως να αξίζει...

Καλό σαββατοκύριακο να έχεις. :))

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Η διψα του ανθρωπου αλλα και η ατελειωτη ματαιοτητα σε ολο τους το μεγαλειο!