11.4.09

Πασχαλινές εξορμήσεις


Ύδρα, Αργοσαρωνικός
ΓΙΑΤΙ: Για την ακολουθία του Επιταφίου στα Καμίνια, που μεταφέρεται από τη θάλασσα, μια ναυτική εικόνα γεμάτη κατάνυξη και συγκίνηση.
ΤΟ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ: Η ανοιξιάτικη πεζοπορία στην κορυφή του βουνού που αγκαλιάζει το βουνό. Με αρώματα και βότανα!
ΔΙΑΜΟΝΗ: Στον Ορλώφ (22980.52.564) για τη θέα και την «αλλοτινή» του ατμόσφαιρα. Φαγητό στην Ξερή Ελιά, που διατηρεί την αύρα της νησιωτικής καλής ταβέρνας.


Αμπελάκια, Θεσσαλία
ΓΙΑΤΙ: Ο Επιτάφιος περιφέρεται μέσα στο δάσος και η Ανάσταση γίνεται στις 1.30, όπως ορίζει το εθιμοτυπικό του Αγίου Όρους.
ΤΟ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ: Στον Κίσαβο, το πανέμορφο φαράγγι της Καλυψώς υπό τη συνοδεία οδηγών. Εναλλακτικά περπατάτε στην Κοιλάδα των Τεμπών (Πληροφορίες: Olympos Trek: 2410.921244).
ΔΙΑΜΟΝΗ: Στον φιλόξενο ξενώνα Εννέα Μούσες (24950.93405). Για φαγητό στο
Ριζάρι και οπωσδήποτε ψωμί από τον παραδοσιακό φούρνο!

Άνω Σκοτίνα, Μακεδονία
ΓΙΑΤΙ: Το να κάνετε Πάσχα σε ένα σχεδόν ερημωμένο αλλά ανέγγιχτο χωριό είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. Επιπλέον ο κάτω Όλυμπος έχει ομορφιές (και αγριοφράουλες την άνοιξη!) που πρέπει να ανακαλύψετε.
ΤΟ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ: Τα παλιά μονοπάτια που οδηγούν σε ρεματιές και φαράγγια ξυπνούν το ένστικτο του εξερευνητή.
ΔΙΑΜΟΝΗ: Στον ξενώνα Πάνθεον (τηλ.: 23510.78.270), όπου σερβίρεται και νοστιμότατο φαγητό.

Σαμαρίνα, Μακεδονία
ΓΙΑΤΙ: Ορεινό Πάσχα σε ένα από τα ψηλότερα χωριά της χώρας (με υψόμετρο 1.550 μ.) στις πλαγιές του Σμόλικα. Παραδοσιακό χρώμα με βλάχικες επιρροές και καθαρό αέρα!
ΤΟ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ: Το ρέμα της Βάλια Κίρνα, που στο τελειώμα του σχηματίζει δύο θεαματικούς καταρράκτες.
ΔΙΑΜΟΝΗ: Στον φροντισμένο ξενώνα Λα Νόι (τηλ.: 24620.95660, 6972-862275). Στις χασαποταβέρνες του χωριού για πανηγύρι κρεοφαγίας!

Καστελόριζο (Δωδεκάνησα)
ΓΙΑΤΙ: Στη Μητρόπολη του νησιού, στην Εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο παπάς πρώτος θα ψάλλει το «Χριστός Ανέστη». Κατά το έθιμο, δεν μπορεί να μπει στην τρίκλιτη θολωτή εκκλησία μέχρι που να φωνάξει τρεις φορές το «Άρατε πύλας».
ΤΟ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ: Το Γαλάζιο Σπήλαιο με τους ωραίους σταλαγμίτες και σταλακτίτες του στη νοτιοανατολική ακτή του νησιού. Ονομάζεται και Φώκιαλη, από τις φώκιες που κατοικούν σε αυτό.
ΔΙΑΜΟΝΗ: Το κλασικό Καστελόριζο (22460।49044) στο λιμάνι.
-

-


3 σχόλια:

Roadartist είπε...

Ψηφίζω Ύδρα!

Aristodimos είπε...

Μακρυα απο την Αθηνα ,
κι οπου νάναιιιιιιιι ! ! !

phlou...flis είπε...

ψηφίζω ...στα χωριά μας (όσοι έχουμε) καθότι και η κρίση.
Καλό Πάσχα