25.8.08

Φλωρεντία - Firenze



Η Φλωρεντία είναι μια πόλη με καλλιτεχνικούς θησαυρούς. Έχει μια υπέροχη και εξαιρετική καλλιτεχνική κληρονομιά που αποτελεί ένδειξη της κουλτούρας της πόλης.





Η Φλωρεντία (ιταλικά: Firenze), είναι πόλη της Ιταλίας, πρωτεύουσα της περιφέρειας της Τοσκάνης και της ομώνυμης επαρχίας. Από το 1865 έως το 1870 ήταν η πρωτεύουσα του Βασιλείου της Ιταλίας. Η πόλη βρίσκεται επί του ποταμού Άρνου (Arno) και αριθμεί περίπου 400.000 κατοίκους που ονομάζονται Φλωρεντίνοι. Κέντρο εμπορίου κατά τον Μεσαίωνα, η Φλωρεντία κυβερνήθηκε από την οικογένεια των Μεδίκων (Medici). Θεωρείται ως η γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης και είναι γνωστή για τις καλές τέχνες κα την αρχιτεκτονική της. Τα αξιοθέατα της πόλης έχουν χαρακτηριστεί παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά και τελούν υπό το καθεστώς της UNESCO.

Ponte Vecchio - Πόντε Bέκκιο σημαίνει παλιά γέφυρα. Πράγματι πρόκειται για την παλαιότερη γέφυρα -και τη μοναδική που διασώθηκε από τους βομβαρδισμούς του B΄ Παγκοσμίου Πολέμου- της Φλωρεντίας, χτισμένη γύρω στα 1345.
Tα μαγαζιά που βρίσκονταν επάνω στην γέφυρα, παραδοσιακά ανήκαν σε σφαγείς, βυρσοδέψες και σιδεράδες. Ωστόσο, στα 1593, όλες οι παραπάνω συντεχνίες εκδιώχθηκαν από την περιοχή από τον Δούκα Φερδινάνδο λόγω της δυσοσμίας και του θορύβου που προκαλούσαν. Στη θέση τους άνοιξαν κοσμηματοπωλεία, που λειτουργούν ακόμα και σήμερα.


Η Πόλη της αναγέννησης. Η πόλη της τέχνης και της κουλτούρας
Μια πόλη που συνδυάζει το παρόν με το παρελθόν.
Με τον ποταμό Aρνο να τη διασχίζει από τη μια άκρη στην άλλη και τις γέφυρες να περνάς απέναντι νιώθεις σαν να είναι ένα κομμάτι της Βενετίας σε μεγέθυνση

Η ιστορία της πόλης μεγάλη και τα μουσεία και τα αξιοθέατα πάρα πολλά
Χρειάζεσαι μέρες, και ώρες να τα δεις όλα. Για κάποια ίσως πρέπει ώρες να περιμένεις στην ουρά να μπεις
Ο τουρισμός πολύ μεγάλος, από όλο τον κόσμο
Όλοι στο πρόσωπο τους έχουν τον θαυμασμό και στα χέρια τους μια, και δυο φωτογραφικές μηχανές


Η τοπική αστυνομία βρίσκετε στους δρόμους, για να παρέχει πληροφορίες και βοήθεια σε όποιον χρειαστεί
Πάρα πολλά μαγαζιά, με γνωστές φίρμες, χειροποίητα, σε ρούχα και κοσμήματα

Τα σουβενίρ βρίσκονται παντού, και κάποια είναι μοναδικά
Θα βρείτε ζωγράφους να δημιουργούν, άλλους απλά να πουλούν πίνακες, κι αν θελήσετε να κάνετε το πορτραίτο σας, σας συνιστώ να βρείτε τον Marco Ramazzotti
Τα γλυπτά που θα συναντήσετε θα σας μαγέψουν Τόσο αυτά που είναι χαμηλά, όσο και κάποια πολύ ψηλά, με φόντο το απέραντο γαλάζιο (αν δεν βρέχει)
Οι εκκλησίες γεμάτες τοιχογραφίες προκαλούν δέος
Μια πόλη που με λόγια δεν μπορείς να δώσεις την ομορφιά της από την κληρονομιά της και όχι μόνο

Ένας προορισμός που μένει αξέχαστος

5.8.08

Φεστιβάλ - Festival

clik επάνω

και ότι δεν προλάβατε φέτος
το νου σας του χρόνου

στο http://www.os3.gr/ που είναι και η πηγή του θέματος
θα βρείτε επίσης :

μουσική, κινηματογράφο,

θέατρο, φωτογραφία,

εικαστικά, χορός, μουσεία